اخراجهای گسترده در آمریکا چه درسهایی برای جهان دارد؟
ایرنا- دولت آمریکا در ماههای اخیر به فرمان ترامپ، اقدام به اخراج گسترده کارکنان فدرال کرده، در بسیاری مراکز به کارمندان فقط ۱۵ دقیقه برای جمعآوری وسایل، وقت داده شد. اکنون هزاران کارمند و کارگر آمریکایی یا طعم تعدیل را چشیدهاند یا در هراس از اخراج قرار دارند. درسهای این ماجرا برای جهان چیست؟
اخراجهای دسته جمعی و گسترده در آمریکا پس از روی کار آمدن ترامپ در چند ماه گذشته ، شروعی بدون مشکل جدی داشته، اما به نظر میرسد اعتراضات گسترده اجتماعی نیروی کار در این کشور را نیز به دنبال داشته باشد.
طبق گزارش رویترز، اخراج گسترده نیروی کار ، بخشی از تلاشهای گسترده دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچک سازی است. این برنامه کارکنان بانکها، کارگران جنگل، دهها هزار کارمند دولتی و حتی دانشمندان فعال در برخی حوزهها را هدف قرار داده است. برنامهای که توسط ایلان ماسک، میلیاردر حوزه فناوری و بزرگترین حامی کمپین انتخاباتی ترامپ، رهبری می شود.
جغرافیای اخراج نیروی انسانی در دولت ترامپ
گزارش رسانههای بین المللی نهادهای مختلف دولت آمریکا در معرض اخراج کارکنان خود قرار دارند که برخی از مهمترین آن ها فهرست شدهاند.
پنتاگون: وزارت
دفاع آمریکا اعلام کرده قصد دارد بین
۵۰
تا ۶۰
هزار کارمند غیرنظامی خود را اخراج کند. این موضوع یک روز پس از آن که دادگاه تجدید
نظر حکمی را تایید کرد که به دولت ترامپ دستور داده بود ده ها هزار اخراج در چندین
سازمان دولتی را لغو کند، اعلام شد.
رقم اعلام
شده حدود ۵
تا ۸
درصد کارکنان غیرنظامی این بخش است.
وزارت آموزش: این نهاد در ۱۱ مارس اعلام کرد که روند اخراج نیمی از کارکنان دفتری خود یعنی حدود ۲ هزار کارمند را آغاز خواهد کرد. دولت ترامپ گفته که این سیستم نمادی از نفخ بوروکراتیک است.
اداره ملی اقیانوسی و جوی: این سازمان در حال آماده شدن برای اخراج بیش از یک هزار کارمند در دور دوم اخراجهاست که انتظار میرود حدود ۱۰ درصد از نیروی کار آن را تحت تأثیر قرار دهد.
سازمان
اطلاعات مرکزی آمریکا
(CIA): این
نهاد برخی از کارکنان تازه استخدام شده و موقت را به عنوان بخشی از تلاش های گسترده
دولت دونالد ترامپ را برای کوچک کردن دولت فدرال اخراج کرده است.
"وال
استریت ژورنال" در
این زمینه گزارش داد: سیا نخستین سازمان اطلاعاتی است که به کارکنان خود اطلاع داده
که میتوانند شغل خود را ترک و در ازای آن حدود هشت ماه حقوق و مزایا دریافت کنند.
درحالی که
تعداد دقیق کارکنان سازمان سیا و همچنین بودجه این نهاد امنیتی محرمانه است، جان
رتکلیف،
رئیس جدید سازمان سیا خطاب به کارکنان این سازمان امنیتی گفت «به ماموران در سراسر
جهان میگویم کمربندتان را محکم ببندید و آماده باشید که کاری انجام دهید، درغیر
این صورت، وقت آن رسیده که شغلی جدید پیدا کنید.»
وزارت امور کهنه سربازان: قرار است بیش از ۸۰ هزار کارگر در این بخش اخراج شوند. این بخش اعلام کرد که حدود ۲۴۰۰ کارمند آزمایشی در اواسط فوریه در دو موج اخراج شدند، اگرچه یک قاضی در حکم ۱۳ مارس خود دستور بازگرداندن آنها به کار را داده است.
خدمات درآمد داخلی زیرمجموعه وزارت خزانه داری ایالات متحده Internal Revenue Service : بنابر گزارشها، به هزاران کارمند در ۲۷ و ۲۸ فوریه ۱۵ دقیقه فرصت داده شد تا فضاهای اداری خود را پاک کنند، زیرا دولت ترامپ اعلام کرد، تقریباً ۶۷۰۰ کارمند خدمات درآمد داخلی را اخراج خواهد کرد که حدود ۸ درصد از افراد شاغل در این بخش است. دهها هزار کارمند فدرال در سایر سازمانها نیز شغل خود را از دست می دهند.
اداره تامین اجتماعی: طبق گزارش های متعدد، این بخش قصد دارد حدود ۷ هزار کارمند یا ۱۲ درصد از کارکنان خود را کاهش دهد، در حالی که یک منبع ناشناس به آسوشیتدپرس گفت که کاهش کارکنان می تواند تا ۵۰ درصد از نیروی کار آن باشد، اگرچه آژانس خبری ، این گزارش را "کاذب" و "شایعه" ارزیابی کرد.
وزارت کار: کارکنان دفتری در این وزارت خانه قرار است تا ۹۰٪ کاهش یابند، اگرچه مشخص نیست که این میزان، چه تعداد از کارمندان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
حفاظت از
محیط زیست: ترامپ
در اولین جلسه کابینه خود به خبرنگاران گفت که مدیر این بخش ابراز تمایل کرده
۶۵
درصد از ۱۸
هزار کارمند خود را کاهش دهد. علت این موضوع هم آن است که دولت ترامپ به دنبال عقب
نشینی از قوانین حفاظت از محیط زیست دوران بایدن است.
اینفو پایگاه
اطلاعاتی statista تا
تاریخ ۲۰
فوریه سال جاری میلادی به شرح ذیل است:
اقتصاد،
تغییرات فناورانه یا وفاداری سیاسی، به کدامین علت؟
۱-
اخراجهای
سیاسی
در آمریکا هم
دولت و هم بخش خصوصی سابقه اخراجهای گسترده نیروی کار را در کارنامه خود ثبت
کردهاند.
دولت ترامپ در دور دوم ریاستجمهوری خود از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ برنامه اصلاح ساختاری و کاهش تعداد کارکنان دولت فدرال را با سرعت اجرا کرده است. وی پس از آنکه برای دومین بار رئیس جمهور آمریکا شد، گفت که قصد جدی دارد دستگاه دولت فدرال را به طور گسترده بازسازی و کوچک، اما کارآمد کند؛ برنامهای که مخالفان ترامپ از آن به عنوان ابزاری برای حذف مخالفان سیاسی یاد کردهاند.
کنار گذاشتن مخالفان سیاسی توسط روسای جمهور آمریکا سابقه داشته و با عناوین مختلف انجام شده؛ آن گونه که این روند در دوران اندرو جکسون (۱۸۲۹–۱۸۳۷)، رونالد ریگان (۱۹۸۱–۱۹۸۹) و دور اول ریاست جمهوری ترامپ دونالد ترامپ (۲۰۱۷–۲۰۲۱) ثبت شده است.
جکسون سیاست «چرخش در مناصب (Spoils System) » را اجرا کرد که در پی آن، بسیاری از کارمندان فدرال بر اساس وفاداری سیاسی جایگزین شدند. این اقدام در قالب اخراج دستهجمعی کارکنان صورت گرفت.
طبق گزارشهای منتشره، ایلان ماسک مشاور ویژه ترامپ و رئیس اداره کارآمدی دولتی (DOGE)، نقش اصلی در ارائه برنامه اخراج دسته جمعی کارکنان دولت فدرال و روند اجرایی آن ایفا کرده است.
اگرچه تاکنون
بیش از ۴۰
مورد شکایت رسمی در این زمینه در نهادهای قضایی آمریکا علیه اخراجها و اصلاحات
ساختاری در دولت فدرال ثبت شده ، اما اعضای دولت ترامپ بدون توجه به شکایات
برنامهها در این زمینه را بدون وقفه پیگیری و اجرا کرده اند.
طبق گزارش یورو
نیوز دولت
آمریکا با بیش از
۲
میلیون و ۴۰۰
هزار کارمند (بدون احتساب کارکنان اداره پست)، بزرگترین کارفرما در این کشور محسوب
میشود.
کارشناسان می
گویند اگرچه ترامپ چابکسازی و جایگزینی فناوری را علت اخراج گسترده کارکنان فدرال
اعلام کرده، اما به نظر می رسد این اقدام اهداف مهم دیگری، از جمله همسو کردن
سازمان ها با اولویتهای دولت دونالد ترامپ و حذف مخالفان سیاسی وی در نهادهای مهم
و حتی امنیتی مانند سازمان سیا انجام شده است.
۲-
اخراج به
دلایل اقتصادی
در بخش خصوصی نیز در جریان رکود بزرگ (دهه ۱۹۳۰)، بحران گسترده مالی ۲۰۰۸ و همهگیری کووید-۱۹ (۲۰۲۰) بسیاری از شرکتهای بزرگ مانند جنرال موتورز و سیتیگروپ اقدام به اخراج دسته جمعی هزاران نفر از کارگران خود کردند و حتی بسیاری از صنایع در دوران کرونا تا سرحد تعطیلی پیش رفتند.
اما این نخستین بار است که اخراجها در آمریکا براساس تغییرات تکنولوژیک انجام می شود که طبق گزارشهای رسانهای متعدد ، البته میتواند اهداف چندگانه در مسیر اجرای این برنامه را مورد پیگیری قرار دهد.
۳- اخراج در پی تغییرات تکنولوژیک
در وجه غیرسیاسی باید گفت در کل، تغییرات تکنولوژیک در سراسر جهان در حال شکلدهی مجدد به نیروی کار است که اگرچه تاکنون بیشتر گریبان بخش دولتی را گرفته، اما این روند احتمالاً در آینده نزدیک بسیاری از بخش خصوصی را هم در آمریکا و هم در سراسر جهان تحت الشعاع قرار خواهد دا،د زیرا سوت اخراج دسته جمعی نیروهای غیرمتخصص به صدا در آمده است.
در دهههای اخیر، پیشرفت فناوری و اتوماسیون باعث کاهش نیاز به نیروی کار دربسیاری از صنایع بزرگ شده است. برای مثال، صنایع تولیدی و خردهفروشی شاهد اخراجهای گسترده به دلیل جایگزینی ماشینآلات و سیستمهای کامپیوتری بودهاند.
اکنون Google، Ikea، Salesforce و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ به سرعت در حال جایگزینی کارکنان خود با سیستمهای هوش مصنوعی هستند. مارک زاکربرگ آشکارا گفته است که برنامههای کاربردی هوش مصنوعی، در سال جاری کار مهندسان متوسط را در شرکت متا انجام خواهند داد.
تحلیلگر گاردین معقتد است: اخراج کارگران فدرال پیش پرده اتفاقاتی است که قرار است در دنیای شرکتها رخ دهد. مدیران عامل در شرکت های متعدد قبلاً نشان داده اند که فناوری می تواند کار افراد را انجام دهد و آنها را جایگزین کند و کار را شروع کرده اند. شرکتهای فناوری، دوست دارند بگویند هوش مصنوعی در کنار انسانها کار میکند یا «بازده کارمندان را افزایش میدهد»، اما این طور نیست، مانند کارگران فدرال، بسیاری در بخش خصوصی نیز در شرف جایگزینی هستند.
در مجموع این موارد نشان میدهند که اخراجهای دستهجمعی در تاریخ ایالات متحده، در بخش فدرال و خصوصی، به دلایل مختلفی مانند تغییرات سیاسی، بحرانهای اقتصادی یا پیشرفتهای تکنولوژیک رخ داده است.
جمع بندی: درسهایی اخراج گسترده در آمریکا برای جهان در عصر تغییرات اقتصادی و تکنولوژیک
موضوع بیکاری نیروی
انسانی به دلیل جایگزینی فناوری موضوع بسیار مهمی است که همه کشورها دیر یا زود آن
را تجربه میکنند. روندی که برای همه جهان با چالشها و پیامدهای بسیار همراه است و
چاره ای جز قدم گذاشتن آگاهانه در این مسیر وجود ندارد.
برای کدام چالشها و پیامدها باید آماده شد؟
بیکاری گسترده ساختاری
اخراج کارکنان و کارگران و به طور کلی نیروی انسانی به دلیل تغییرات تکنولوژیک و فناورانه میتواند منجر به بیکاری گسترده و ساختاری نیروهای کار در جوامع مختلف شود، به ویژه برای کارکنان مسنتر یا کممهارت.
بازآموزی نیروی کار
بسیاری از دولتها برای مقابله با حجم گسترده بیکاری نیروی انسانی که تبعات بسیار اقتصادی- اجتماعی به همراه دارد، برنامههایی برای بازآموزی کارکنان اخراج شده ارائه میدهند تا آنها بتوانند در بخشهای جدید مشغول به کار شوند.
افزایش نارضایتی و اعتراضات اجتماعی
اخراجهای دستهجمعی میتواند سبب نارضایتی اجتماعی و اعتراضات عمومی شود، به ویژه اگر دولتها نتوانند راهحلهای مناسبی برای جذب مجدد نیروی کار حذف شده، ارائه دهند. بنابراین بسیاری از کشورها با آگاهی از این موضوع مهم در حال برنامهریزی و سرمایه گذاری، برای ورود به این آینده اجتناب ناپذیر هستند اما با کمترین پیامدها.
اخراج مهاجران ایرانی از آمریکا به پاناما با «غل و زنجیر»؛ چه سرنوشتی در انتظار آنهاست؟
ایرو نیوز : در چهار هفتهای که از شروع به کار دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا میگذرد، آمریکاییها شاهد موجی از دستگیریها و دیپورت مهاجران غیرقانونی بودهاند.
سرعت روند اخراج مهاجران غیرقانونی از آمریکا تا به این جای کار برای آقای ترامپ راضی کننده نبوده است. طبق گزارش شبکه انبیسی نیوز، رئیس جمهوری آمریکا فشار خود بر وزارت امنیت داخلی، سازمان مهاجرت و همچنین مشاوران خود به منظور بالابردن شمار دیپورتشدگان را افزایش داده است.
چندین رسانه شنبه شب گزارش دادند که دولت ترامپ بیش از دوازده قاضی مهاجرت را که مسئول رسیدگی به پروندههای دیپورت هستند، را اخراج کرده است.
سازمان مهاجرت و گمرک (ICE) آمریکا در مورد آخرین آمار اخراج مهاجران پاسخی نداده است؛ اما وزارت امنیت داخلی (DHS) در فرسته خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که مأموران این سازمان تا تاریخ سوم فوریه (۱۵ بهمن)، هشت هزار و ۷۶۸ نفر را دستگیر کردهاند.
کالب ویتلو، سرپرست موقت سازمان مهاجرت آمریکا در ماه ژانویه از مأموران این سازمان خواسته بود که هدفشان دستگیری ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر در روز باشد. این سازمان در تاریخ ۲۷ ژانویه (۸ بهمن) اعلام کرد که ۱۱۷۹ نفر را دستگیر کرده است. اما به گفته یک منبع به انبیسینیوز، این تعداد در اولین آخر هفته فوریه به ۳۰۰ نفر کاهش یافت.
دو کشور گواتمالا و السالوادور پس از سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، موافقت کردند که تعداد بیشتری از اتباع دیپورتشده خود و دیگر کشورها را پذیرا باشند.
علاوه بر موافقت السالوادور برای نگهداری دیپورتشدگان در زندانهای بدنام خود؛ کارولین لوییت، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که ونزوئلا «با پروازهای دیپورتی موافقت کرده است.» به گفته او، کلمبیا نیز «موافقت کرده است که در بازگرداندن اتباع غیرقانونی کلمبیایی همکاری کند.»
علاوه بر این، دولت آمریکا ۱۱۹ مهاجر آسیایی از ملیتهای مختلف را طبق توافقی با رئیس جمهوری پاناما به این کشور دیپورت کرده است.
نخستین پرواز حامل پناهجویان روز چهارشنبه ۱۲ فوریه (۲۴ بهمن) از ایالات متحده وارد پاناما شد. خوزه رائول مولینو، رئیس جمهوری این کشور روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده ۱۱۹ نفر از ملیتهای مختلف را طبق توافقی میان دولت ترامپ و کشور پاناما به این کشور دیپورت کرده است.
رئیس جمهوری پاناما در کنفرانسی خبری اعلام کرد که «اولین پرواز از ایالات متحده که افرادی از افغانستان، چین، هند، ایران، نپال، پاکستان، سریلانکا، ترکیه، ازبکستان و ویتنام را به همراه داشت، روز چهارشنبه وارد پاناما شد و دو پرواز دیگر به زودی وارد خواهند شد.» بهطور کلی، ایالات متحده ۳۶۰ نفر را در سه پرواز به پاناما خواهد فرستاد.
برخی از پناهجویان ایرانی این پرواز با انتشار ویدئویی اعلام کردند که موقع انتقال اجباری به پاناما «غل و زنجیر» و پس از انتقال به پاناما در یک هتل اسکان داده شدهاند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این افراد بنا به اظهارات خود، از مرز مکزیک به آمریکا رفته بودند و پس از بازداشت، با هواپیمای ارتش آمریکا به پاناما اخراج شدند.
آنها با انتشار ویدئویی اعلام کردند که به دلیل پروندههای قضایی که در ایران دارند و یا به دلایل دیگر از جمله تغییر دین، امکان بازگشت به وطن خود را ندارند. یکی از این افراد گفت که «بدون پول و سیم کارت» در این هتل نگهداری میشوند. وی گفت که رمز اینترنت هتل را «هک» کردهاند و این ویدئو را ارسال فرستادهاند.
آنطور که رئیس جمهوری پاناما اعلام کرد، افراد دیپورت شده با پروازهایی که هزینه آن توسط ایالات متحده پرداخت میشود به کشورهای مبدأشان بازگردانده خواهند شد. آقای مولینو همچنین تأیید کرد که کشور از این پس بهعنوان «پُلی» برای این بازگشتها از کشور آمریکای شمالی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان روز یازدهم فوریه (۲۳ بهمن) در یک نامه سرگشاده به کشیشهای ایالات متحده، برنامههای دولت آقای ترامپ برای دیپورت مهاجران و پناهجویان غیرقانونی را یک «بحران بزرگ» توصیف کرده بود و گفت که دیپورت افرادی که به دلیل فقر، آزار و اذیت یا عوامل دیگر کشور خود را ترک کردهاند، آنها را «در وضعیت خاصی از آسیبپذیری و بیدفاعی» قرار میدهد.
او افزود که «خیر عمومی واقعی» زمانی ترویج میشود که جوامع «آسیبپذیرترین، بیدفاعترین و ضعیفترین» افراد را استقبال و حفاظت کنند و هشدار داد که طرح ترامپ «به بدترین شکل پایان خواهد یافت.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز روز شنبه ۱۵ فوریه (۲۷ بهمن) رفتار دولت آمریکا با مهاجران از جمله برخی اتباع ایرانی را «ناموجه و خلاف موازین حقوق بشر» دانست و آن را تقبیح کرد.
اسماعیل بقائی با اشاره به اهمیت رعایت هنجارهای بینالمللی مربوط به رفتار با مهاجران، برخورد خشن و غیرانسانی با اتباع ایرانی را غیرقابلقبول دانست و تاکید کرد که وزارت امور خارجه بر اساس وظائف قانونی خود از هیچ کوششی برای حمایت از حقوق اتباع ایرانی دریغ نمیکند.
این مقام وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که دستورالعمل مقتضی به دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن و دیگر نمایندگیهای دیپلماتیک و کنسولی ایران در آمریکای جنوبی برای هرگونه مساعدت به هموطنان طردشده از آمریکا ابلاغ شده است.
بقائی تصریح کرد ایران وطن همه ایرانیان است و هموطنانمان میتوانند آزادانه به میهن خود بازگشته و تردد داشته باشند. وزارت امور خارجه آماده تسهیل این امر و مساعدت جهت رفع هرگونه مشکلی در این رابطه میباشد.
از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در ایالات متحده، سیاستهای مهاجرتی سختتر شده است. دولت او در ژانویه دستوری صادر کرد که به مقامات مهاجرتی اجازه میدهد تا به مدارس، کلیساها و بیمارستانها نیز جهت سرکشی یورش ببرند. این دستور بعد از آن صادر شد که ترامپ دستورالعمل رئیسجمهور قبلی یعنی جو بایدن را لغو کرد.
آقای بایدن در آن دستورالعمل، «مناطق محافظتشدهای» را تعریف کرده بود که در آنها یورش نیروهای سازمانهای مهاجرتی ممنوع بود.
دستگاه رسانهای دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا جمعه 5 بهمن اعلام کرد که ایالات متحده 538 «مهاجر غیرقانونی» را دستگیر کرده و بنا دارد «صدها مهاجر غیرقانونی» را اخراج کند.
کارولین لیفت، سخنگوی ریاست جمهوری آمریکا، اواخر پنجشنبه در پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» با اعلام این که «دولت ترامپ 538 مهاجر تبهکار غیرقانونی را دستگیر کرد»، افزود که «صدها» نفر با هواپیماهای نظامی اخراج شدند.
لیفت افزود: «بزرگترین عملیات اخراج در تاریخ در حال انجام است و به وعدههای داده شده، عمل شد.»
ترامپ که در جریان کارزار انتخاباتی خود قول داده بود، کمپینی قاطعانه را علیه مهاجرتهای غیرقانونی آغاز کند، دومین دوره ریاست جمهوریاش را با مجموعهای از تصمیمات اجرایی با هدف اصلاح روند ورود به ایالات متحده، آغاز کرد.
ترامپ در همین راستا، تصمیماتی مبنی بر اعلام «وضعیت اضطراری ملی» در مرزهای جنوبی را امضا کرد و همچنین از استقرار نیروهای بیشتر در منطقه خبر داد و متعهد شد که «بیگانگان تبهکار»، اخراج شوند.
از سویی راس جی. باراکا، شهردار نیوآرک اوایل پنجشنبه، در بیانیهای گفت که ماموران اداره مهاجرت و گمرک با یورش به ساختمانی محلی، بدون ارائه حکم جلب، ساکنان فاقد مدارک و همچنین شهروندانی را دستگیر کردند.
کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان این هفته لایحهای را برای تمدید دوره بازداشت پیش از محاکمه برای مظنونان خارجی تصویب کرد.
اقدامات در شمال مکزیک برای ساختن حدود ده مرکز اسکان در مرز با آمریکا در سایه اخراج مکزیکیها که توسط ترامپ اعلام شده، در حال انجام است.
کلودیا شینبام، رئیس جمهوری مکزیک، بدون ارائه جزئیات بیشتر در مورد ظرفیت مراکز اسکان، گفت که ساخت دو مرکز پذیرش قرار است صبح جمعه تکمیل شود و «دیگر مراکز تا پایان هفته به طور کامل آماده خواهند شد.»
طبق گزارش خبرنگار «فرانس پرس»، کار ساخت یک مرکز در ماتاموروس (شمال شرقی) در مرز با ایالت تگزاس در طول مرز 3100 کیلومتری بین مکزیک و ایالات متحده، در حال انجام است و چادرهایی نیز برای اسکان پرسنل نظامی برپا شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده، قصد دارد عملیات اخراج گسترده میلیونها مهاجر غیرقانونی و افرادی که دارای وضعیت حفاظتی موقت هستند را از آمریکا آغاز کند. این اقدام بحثبرانگیز ممکن است خانوادهها را از هم جدا کرده و به کسبوکارهای سراسر آمریکا آسیب برساند.
به گزارش «رویترز»، تا سال 2022 حدود 11 میلیون مهاجر غیرقانونی در آمریکا زندگی میکردند، و تخمینها نشان میدهد این تعداد تا اواخر 2024 به 13 تا 14 میلیون نفر افزایش یافته است. تقریباً نیمی از این افراد در ایالتهای «پناهگاه» مانند کالیفرنیا، نیویورک و ایلینوی سکونت دارند، که مقامات محلی همکاری با اجرای قوانین مهاجرت فدرال را محدود میکنند.
کالیفرنیا و تگزاس بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی را به ترتیب با 2.2 میلیون و 1.8 میلیون نفر دارند، و پس از آنها فلوریدا و نیویورک قرار دارند. تقریباً نیمی از مهاجران غیرقانونی در سال 2022 از مکزیک بودند؛ تعداد قابلتوجهی نیز از گواتمالا، السالوادور و هندوراس آمده بودند.
تحت سیاستهای دولت جو بایدن، حدود دو میلیون مهاجر از کشورهایی مانند کوبا، هائیتی و ونزوئلا یا بهصورت قانونی وارد آمریکا شدند یا هنگام عبور از مرز دستگیر شدند. ترامپ قصد دارد این برنامهها را متوقف کند.
اکثریت مهاجران غیرقانونی در سنین کار هستند، و بسیاری در بخش کشاورزی مشغول به کارند. گروههای کشاورزی معتقدند اخراج آنها میتواند زنجیره تأمین غذا در ایالات متحده را مختل کند. تخمین زده میشود که بین 283000 تا یک میلیون کارگر کشاورزی غیرقانونی در آمریکا وجود دارند که نیمی از آنها در کالیفرنیا هستند.
اخراج گسترده مهاجران خطر جدایی خانوادهها را نیز به همراه دارد، زیرا بسیاری از مهاجران غیرقانونی در «خانوادههای مختلط» زندگی میکنند، که یک یا چند نفر از اعضای آنها شهروند آمریکا یا دارای اقامت دائم هستند.
این شامل بیش از 5 میلیون کودک شهروند آمریکایی است که ممکن است با جدایی خانواده روبهرو شوند. علاوه بر این، 54 درصد مهاجران غیرقانونی بیش از یک دهه در ایالات متحده زندگی کردهاند، که این امر اخراج آنها را پیچیدهتر میکند.
به گفته رویترز، انتظار میرود ترامپ برنامههایی مانند «وضعیت حفاظت موقت» و «اقدام معوق برای ورود کودکان» را هدف قرار دهد. این برنامهها از بیش از 1.6 میلیون نفر در برابر اخراج محافظت میکنند و به آنها اجازه کار قانونی میدهند.